728x90 AdSpace

Latest Articles

Ads

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΟΑΣΘ μας πάει παντού! - Breathless Sounds - Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016


Αν έχεις ζήσει έστω και για λίγο στη Θεσσαλονίκη, σίγουρα έχεις μάθει τρία βασικά πράγματα. Πρώτον, ότι το καλαμάκι το βάζουμε στον φραπέ, δεν το τρώμε, δεύτερον ότι σαν τη Χαλκιδική δεν έχει και τρίτον και βασικότερο ότι ο ΟΑΣΘ μας φέρνει πιο κοντά.


Ναι, ναι. Είναι αλήθεια και είμαι σίγουρη ότι το έχεις βιώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Θες το στριμωξίδι κάτι μεσημέρια του καλοκαιριού μέσα στη μασχάλη του άπλυτου συνεπιβάτη; Θες τα χαρτάκια με τα τηλέφωνα που σου ‘ρχονται στο κεφάλι από τύπο που προσπαθεί να πάει στη σχολή και meanwhile να ρίξει και κανένα γκομενάκι;

Θες λίγο το πίτσι-πίτσι που πιάνουν δυο φιλενάδες στις μπροστινές θέσεις, τάχα μου δήθεν χαμηλόφωνα και βρίσκεσαι εσύ απ’ το πουθενά να έχεις μάθει όλα τα σεξουαλικά προβλήματα που έχει το κορίτσι με το Μήτσο; Θες που μπήκα πασχαλιάτικα καταμεσήμερο σε λεωφορείο και ο οδηγός μου ζήτησε τον καφέ μου γιατί νύσταζε;

Ε, όσο να πεις αυτά τα πράγματα μας φέρνουν πιο κοντά στον συνάνθρωπο.

Εδώ και 60 χρόνια ο ΟΑΣΘ μας πάει παντού. Να τα λέμε κι αυτά. Μπορεί να φτάνουμε στον προορισμό μας παραλίγο βιασμένοι από μουστερήδες συνεπιβάτες που μας βάζουν χέρι ή και λίγο δαρμένοι από ελεγκτές νταήδες. Ίσως και κάπως μελιτζανί από ουκ ολίγους οδηγούς του, που αν δεν μετρήσουν όλες τις λακκούβες της διαδρομής, νιώθουν ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους καλά.

Εντάξει, μπορεί να φτάνουμε και λίγο καθυστερημένα επειδή ο οδηγός σταμάτησε στη μέση της πλατείας για να πάρει καρπούζι. Τι να έκανε; Αφού τα καρπούζια του Ηρακλή, εδώ στην περιοχή μας είναι τα καλύτερα. Το θέμα είναι ότι μας πάει παντού. Α! όλα κι όλα! Την αλήθεια θα την πω.

Και μετά απ’ όλα όσα έχεις ζήσει με τον ΟΑΣΘ, κάνεις θέμα τη μια βδομάδα που πήραν ομαδική άδεια τα παιδιά. Ε, συγγνώμη. Που κάνουν επίσχεση εργασίας ήθελα να πω. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που εξίστασαι, αγαπητέ επιβάτη. Επειδή, δηλαδή, έμεινε για μια βδομαδούλα ολόκληρη η πόλη χωρίς δημόσια συγκοινωνία; Αφού τα παιδιά αντιστέκονται!

Καταρχάς, είναι δύο μήνες απλήρωτοι και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Καμία αντίρρηση. Τι εννοείς ότι για να πληρωθούν αυτοί εσύ ή που θα πρέπει να χαλάς όλο σου το μεροκάματο στα ταξί ή που θα μείνεις χωρίς δουλειά; Πες ότι τα κάνεις δωρεά στο μονοπώλιο του ΟΑΣΘ που, όμως, σε πάει παντού. Και τι εννοείς ότι μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό που σου το στερούν; Πόδια έχεις! Στην τελική, κάνε οτοστόπ βρε αδερφέ. Εκεί θα τα χαλάσουμε; Θα γνωρίσεις και καινούργιο κόσμο.

Εντάξει, νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο, αγαπητέ επιβάτη. Οι εργαζόμενοι χτυπούν κανονικά την κάρτα τους, που πρακτικά σημαίνει πως θα πληρωθούν για τις ημέρες που δεν εργάστηκαν στο πόστο τους, απλώς δεν παίρνουν τα λεωφορεία.

Στην πραγματικότητα, αυτό γίνεται για να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις προς το δημόσιο, ούτως ώστε να καταβληθούν τα χρήματα στους εργαζομένους. Τώρα, ποιο από τα δύο αυτιά του ιθύνοντα ίδρωσε από αυτή την κατάσταση, δεν ξέρω. Υποψιάζομαι κανένα, ένεκα που δεν πάει στην δουλειά του με λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Αντ’ αυτού, έχει στενάξει η τσέπη σου, η υπομονή σου έχει πέσει σε χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα και φυσικά έχει νεκρώσει η αγορά του κέντρου, που αυτή την βδομάδα έχει ξεμείνει από μύγες, μιας και οι καταστηματάρχες τις έχουν πάρει στο κυνήγι πιο πολύ από κάθε φορά.

Η επανάσταση θέλει θυσίες και το θύμα είσαι εσύ, καλέ μου επιβάτη. Κάνε μια υπομονή ακόμα για έναν οργανισμό που σε μεταφέρει 60 χρόνια τώρα μέσα στην άνεση, την ασφάλεια και τη χλιδή. Μη σου πω να πάρεις κι εσύ παραμάσχαλα το λάβαρο της επανάστασης και να κατέβεις σε πορεία συμπαράστασης.

 Τι; Όχι;




  • Facebook Comments
Scroll to Top